03-05 Mayıs 2024 tarihlerinde BİYO-ÇEV Kulübü tarafından Gümüşhane-Trabzon-Rize-Artvin ve Erzurum güzergâhına bir teknik gezi gerçekleştirildi. Geziye Biyoloji Bölümünden 7 öğretim elamanı ve 32 öğrenci katıldı.
03 Mayıs Cuma günü öğleden önce Gümüşhane Karaca Mağarası gezildi. Mağaranın oluşumu ve mağaralarda biyolojik yaşam üzerine Dr. Mert ELVERİCİ tarafından öğrencilere brifing verildi.
Aynı gün KTÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ziyaret edildi. Ziyarette bölüm öğretim üyelerinden Prof. Dr. Asım KADIOĞLU tarafından öğrencilere bitki fizyolojisine ilişkin bilimsel çalışmalarda kullanılan kontrollü koşullara sahip “Bitki Yetiştirme Odası” tanıtıldı. Daha sonra öğrenciler 2 saat süresince serbest zaman diliminde KTÜ kampüsünde öğrenci yaşamını yerinde görme fırsatı bulmuş oldu.
Cuma günü öğleden sonra Trabzon, Of Çaykur Eskipazar Çay Fabrikası ziyaret edildi. Teknik gezi ekibi Fabrika Müdürü Sayın İbrahim KURNAZ ve ekibi tarafından yakın ilgi ile karşılandı. Ziyaret ekibine fabrika gezdirilerek çay işleme süreçleri yerinde gösterildi.
Cuma akşamı Artvin’e ulaşıldı. Teknik gezi ekibi, vakit geç olmasına rağmen, Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesinden Arş Gör. Canan AÇIKGÖZ HARŞİT tarafından karşılandı ve öğrencilerin KYK yurtlarına yerleşmesi sağlandı.
04 Mayıs Cumartesi günü teknik geziye Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat GÖKYİĞİT Botanik Bahçesi ziyaretiyle devam edildi. Bahçe Müdürü Prof. Dr. Özgür EMİNAĞAOĞLU tarafından bahçenin kuruluş süreci anlatıldı. Daha sonra Sayın Prof. Dr. Özgür EMİNAĞAOĞLU gezilen bitki üretim seraları ve canlı bitki koleksiyonları hakkında gezi ekibine ayrıntılı bilgiler verdi.
Botanik bahçesi ziyaretinin ardından Ardanuç ilçesine hareket edildi. Ardanuç Cehennem Deresi Kanyonu ve çevresinde uzmanlar tarafından öğrencilere araziden canlı materyali toplanırken nelere dikkat edileceği uygulamalı olarak gösterildi. Çalışma sonunda, her öğrenciye biyolojik materyallerden koleksiyonlar oluşturma aşamasına kadar olan süreçlerde deneyim kazanmaları için yaygın olan türlerden örnekler toplatıldı (bu örnekler her bir öğrenci tarafından daha sonra gezi raporunda yer vermek üzere etiketlenerek laboratuvar ortamına getirildi ve gerekli işlemlerden geçirildi).
05 Mayıs 2024 günü Deriner Barajı ziyareti gerçekleştirildi ve yetkililer tarafından Çoruh Vadisi üzerine yapılan barajlar hakkında bilgiler verildi.
05 Mayıs 2024 günü Tortum Şelalesine gidildi. Şelalenin oluşum süreci hakkında Prof. Dr. Ali KANDEMİR tarafından kısa bir bilgilendirme yapıldı. Şelale ziyareti sonunda Erzincan’a dönüş gerçekleştirildi.
Oldukça verimli geçen teknik gezinin planlanması ve gerçekleştirilmesi süresince birçok kişi ve kuruluştan destek alındı. KTÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ziyaretinde yakın ilgilerini gördüğümüz Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Osman BELDÜZ’e ve aynı bölümde görevli Prof. Dr. Asım KADIOĞLU’na, çay fabrikası ziyareti boyunca gösterdikleri ilgi ve yardımlarından dolayı Of Çaykur Eskipazar Çay Fabrikası Müdürü Sayın İbrahim KURNAZ ve ekibine, Artvin gezimizin planlanması ve gerçekleştirilmesinde her tür desteğinden dolayı başta Prof. Dr. Özgür EMİNAĞAOĞLU olmak üzere, Araştırma Görevlisi Canan AÇIKGÖZ HARŞİT ve Ali Nihat GÖKYİĞİT Botanik Bahçesi çalışanlarına, teknik gezi sırasında konforlu ve huzurlu bir seyahat gerçekleştirmemizde emekleri olan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Ulaştırma biriminden şoför Sayın Emrah KARA ve yardımcısı Sayın Batuhan GÜN’e, gezinin gerçekleştirilmesinde desteklerinden dolayı Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na, gezinin planlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emekleri olan BİYO-ÇEV Kulübü danışmanı Arş. Gör. Halil İbrahim TÜRKOĞLU ve Kulüp Başkanı Oğuz Kaan GÜLDAĞ’a teşekkür ederiz.