İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı Duyurusu

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı aşağıdaki tarihlerde yapılacaktır:

1. Oturum Yazılı Sınav: 1 Ekim 2024, Yabancı Diller Yüksekokulu (Meslek Yüksekokulu 2.Kat), C3-211 Nolu Derslik, saat 10.00
  2. Oturum Sözlü Sınav: 2 Ekim 2024, Yabancı Diller Yüksekokulu (Meslek Yüksekokulu 2.Kat), Jüri Üyesi Öğretim Üyelerinin Odaları, saat 10.00

* İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalına kaydolan öğrenciler, öğretim yılı başında yapılacak Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavına katılmamaları veya katıldıkları halde başarısız olmaları durumunda, hazırlık sınıfına devam etmek zorundadırlar.

* ⁠Yazılı sınavdan 60 puan ve üzeri alan öğrenciler sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır.

* ⁠Sözlü sınava girmeye hak kazanan öğrenci isimleri 1 Ekim 2024 tarihi saat 17:00 itibarıyla Yabancı Diller Yüksekokulu websitesinde duyurulacaktır.

* ⁠Sözlü sınav listeleri Yabancı Diller Yüksekokulu’nda jüri üyesi öğretim üyelerinin odalarının kapılarına asılacaktır.

Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı içeriği ve puan dağılımı şu şekildedir:

• Yazılı sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Yazılı sınav, Yazma (Writing) , Okuma (Reading Comprehension), Kelime ve Dilbilgisi (Grammar and Vocabulary) bölümlerinden oluşmaktadır.
  • Sözlü sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Sözlü sınav, Konuşma (Speaking) ve Dinleme (Listening) bölümlerinden oluşmaktadır.
  • Muafiyet sınavı genel başarı puanının %70’ini yazılı sınav, %30’unu ise sözlü sınav oluşturmaktadır.
  • Muafiyet sınavından başarılı sayılmak için sözlü sınavdan en az 50 puan almak ve muafiyet sınavı genel başarı puanının 70 puan ve üzeri olması gerekmektedir.