İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Muafiyet Duyurusu

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık anabilim dalımıza kayıt yaptıran öğrencilerimiz Zorunlu İngilizce Hazırlık Programına tabi tutulurlar. Ancak aşağıdaki şartlardan birini sağlayan öğrenciler Zorunlu İngilizce Hazırlık Programından muaf tutulma hakkına sahiptir.

  • Muafiyet sınavından, 100 (yüz) üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alan, bir başka üniversitenin ilgili yabancı dil bölümlerinin hazırlık sınıflarını devam alarak son iki yıl içinde başarı ile tamamladığını belgeleyen, herhangi bir üniversiteden ilgili yabancı dil bölümlerine yatay geçişle gelen ve aşağıda belirtilen yabancı dil sınavlarından minimum puanları sağlayan öğrenciler Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı programından muaf tutulurlar. Muafiyet için eşdeğerliği kabul edilen sınavlarda istenen puanlar şu şekildedir: TOEFL IBT= 84, CPE= C, CAE = B ve PTE = 71
  • Eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan alınan puanın değerlendirilmeye alınabilmesi için sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yılın geçmemesi şarttır. Üzerinde geçerlilik tarihi olmayan yabancı dil belgeleri eşdeğerlikte dikkate alınmaz.
  • Muaf olmak isteyen öğrencilerimizin aşağıda yer alan dilekçeyi doldurup ilgili belgeyi ekleyip en geç 25 EYLÜL 2024-Çarşamba SAAT 17.00’a kadar (goksenin.abdal@erzincan.edu.tr) e-posta adresine ilgili mesajlarını göndermeleri gerekmektedir.
  • Herhangi bir nedenle Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Muafiyet sınavına girmeyen öğrencilere telafi sınav hakkı verilmez.
Dilekçe örneği için tıklayınız.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email