Matematik, günümüzde sürekli değişen ihtiyaçları karşılayan, özellikle ileri mühendislik, fizik, kimya, çevre, uzay, bioinformatik, finans, ekonomi, ilaç sektörü ve sosyoloji gibi alanlardaki ilerlemelerin temelini oluşturan bir disiplindir. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Matematik Bölümü, 2004 yılında Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurularak, 2004–2005 öğretim yılında ek kontenjanla 40 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır.

Bölümde Cebir ve Sayılar Teorisi, Geometri, Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi, Topoloji, Matematiğin Temelleri ve Matematik Lojik, Uygulamalı Matematik olmak üzere altı ana bilim dalı bulunmaktadır. Bölümümüzde 4 adet derslik ve 1 adet bilgisayar laboratuvarı ile öğrencilere eğitim imkanı sunulmaktadır.

Matematik Bölümü mezunları, kamu kurumlarından özel sektöre kadar geniş bir yelpazede “Matematikçi” unvanıyla uzman olarak çalışma fırsatına sahiptir. Ayrıca, Matematik lisans programında alınan formasyon dersleri ile öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların yanı sıra özel okullar ve etüt merkezlerinde “Matematik Öğretmeni” olarak da görev alabilirler. Mezunlar, Üniversitelerde Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi alabilirler ve aynı zamanda Araştırma Görevlisi, Uzman ve Okutman gibi kadrolarda öğretim elemanı olarak görev yapma olanaklarına da sahiptir. Bölümümüzde öğrencilere geniş bir perspektif sunarak, matematik alanında kariyer yapma ve akademik başarı elde etme imkanı tanınmaktadır.

Prof. Dr. Sezai KIZILTUĞ

“Matematikte zekadan önce sabır gelir” – Cahit Arf