Üniversitemizde “Dağlardan Gelen Sağlık ve Mutluluk” Temalı Konferans Verildi

Üniversitemizde sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında “Dağlardan Gelen Sağlık ve Mutluluk” temalı konferans verildi. Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü ve Coğrafya Kulübü tarafından organize edilen konferans, Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü Başkanı Yılmaz Ünal tarafından verildi.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Köksal, öğretim elemanları ve öğrencilerden müteşekkil kalabalık bir dinleyici topluluğu iştirak etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açılan programda, Coğrafya Kulübü Danışmanı Arş. Gör. Dr. Ö. Aydın Bekar ve Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erdal Akpınar’ın açılış konuşmalarının ardından konferansa geçildi.

Konuşmasına Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü’nün Erzincan’ın ilk ihtisas kulübü olduğunu vurgulayarak başlayan Ünal, kulübün hem amatör hem de profesyonelce sürdürdüğü faaliyetlere, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda sporcunun katılım sağladığını belirtti. Organize ettikleri önemli faaliyetlerden birinin de “Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonası” olduğunu belirten Ünal, bu tür faaliyetlerin Erzincan’ın hem tanıtımına hem de ekonomisine katkı sağladığını/sağlayacağını belirtti.

Esence zirvesinin Erzincan’ın en yüksek zirvesi olduğunu belirten Ünal, ilimizin 3000 metrenin üzerinde 100’den fazla zirveye sahip olduğunu, dolayısıyla dağcılık açısından büyük bir potansiyel oluşturduğunu belirtti. Ergan Dağı’nda mezuniyet tırmanışı yaptıklarını söyleyen Ünal, Esence ve Munzur Dağlarındaki çeşitli zirveler ile Türkiye’nin yanı sıra Afrika ve Asya’daki önemli zirvelere yapılan tırmanışları hakkında bilgiler verdi.

Dağcılığın yanı sıra yamaç paraşütü eğitimi gibi kulübün yürüttüğü diğer faaliyetlerden de bahseden Ünal, Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü olarak yaptıkları proje ile anne ve babası olmayan 250 çocuğa 2 yıl boyunca eğitim verdiklerini söyledi. Örnek proje seçilen bu eğitimi alan öğrencilerden birinin dünya kupası yarışmalarına katıldığını ve bazılarının ise milli olarak spora devam ettiklerini belirten Ünal, dağ kayağının sadece spor amaçlı değil, aynı zamanda insan hayatını kurtarmak için de yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Görseller ve videolar eşliğinde gerçekleşen konferansı katılımcılar büyük bir dikkat ve beğeniyle dinledi. Konferansın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent Yılmaz Ünal’a çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti.